Aanpak


Jouw aanpak werkt niet meer voor jou. Wat nu?

Als professional ben je aan het presteren, maar ook aan het balanceren. Jouw professionele leven vraagt offers, geeft stress en kost energie.

Logischerwijs ontstaat er druk. Jij hebt jouw eigen aanpak om hiermee om te gaan. Maar wat als jouw aanpak niet meer goed werkt of zelfs tegen jou werkt? Wat doe je als de druk toeneemt tot een kritisch niveau, waarbij het ten koste gaat van je gezondheid, mentale gesteldheid of je relaties? Je moet iets doen! Hoe lastig is het om te doen wat goed voor je is? Je weet dat je iets moet veranderen, maar wat en hoe? Hoe pak je het aan? Met wie praat je er over? Hoe hou je het vol?

Wat houdt jou bezig?

Aan welk thema ga jij werken?

Vitaliteit & stress zijn de belangrijkste begrippen als het gaat om gezondheid. Bij The Yogi Company kennen we de medische aspecten van gezondheid, maar we richten ons vooral op de factoren die bijdrage aan een gezond leven. 


Vitaliteit is een eigenschap van ons bewustzijn, is de intelligentie van ons lichaam en mind die ons uithoudingsvermogen en energie geeft. Stress put ons uit. Stress is emotionele en fysieke spanning die we niet kunnen ontladen. De belangrijkste oorzaken van stress zijn werk, werkdruk en geld. Constante stress is zeer schadelijk voor het lichaam.


Om jouw vitaltieit te versterken en stress te verminderen, concentreren we ons op de volgende onderwerpen:

- fysieke inspanning;

- ontspanning; 

- energiehuishouding;

- voedsel;

- zenuwstelsel;

- stofwisseling;

- organen;

- voedsel;

- patronen & gewoontes;

- slaap.


Persoonlijke balans gaat over jouzelf. Hoe jij jezelf ziet, hoe goed jij jezelf kent en hoe jij je verhoudt tot jouw omgeving. Vaak hebben we het idee dat onze balans verstoort wordt door zaken van buitenaf die van invloed zijn op onze gedachten, lichaam of functioneren.


Echter balans komt alleen maar voort uit jezelf. Hoe ben jij in staat om grip te houden op je gedachten, gevoelens en emoties? Het gaat om jouw relatie met jezelf en om jouw relatie met anderen, met als belangrijk instrument communicatie.


Voor meer persoonlijke balans richten we ons op:


- structuur van jouw persoonlijkheid;

- patronen en gewoontes;

- bewuste communicatie;

- jouw relatie met jezelf;

- jouw relatie met anderen;

- de invloed van het verleden en de
  toekomst op het nu.

Rust en ontspanning. Hoe fijn zou het zijn als je gedachten eens keer 'stil' waren. Als je even nergens aan hoeft te denken en kunt genieten van het moment.


Helaas is dat voor velen niet de realiteit. Je hoofd produceert constant gedachten. Die gedachten geven gevoelens, gevoelens geven emoties en de emoties leiden tot (ongewenste) acties. En voordat je het weet ben je constant in actie. Jouw gedachten moeten jou niet leiden maar moeten  jou ondersteunen.


Voor rust en ontspanning richten we ons op
de volgende onderwerpen:


- lifestyle;

- ademhaling;

- slapen;

- meditatie;

- structuur van je gedachten;

- denkpatronen;

- gedragspatronen;